perjantai 16. elokuuta 2013

Révérence

Tervetuloa uuden tanssiaiheisen blogini pariin!

Révérence teille, uudet lukijani! (kuva Tumblr.com)

Olen vastikään jättänyt työni täkäläisen tanssiopiston rehtorina ja baletinopettajana, mistä johtuen minulla on yhtäkkiä kaikki maailman aika tehdä mitä ikinä haluan! Mitä sitten haluan?

Ensinnäkin, haluan perustaa oman tanssikoulun. Milloin, minne ja minkälaisella konseptilla, se kirkastunee tulevien kuukausien aikana. Ideoita, tavoitteita, kokemuksia, unelmia ja pelkojakin on paljon, mutta uskon lujasti, että siitä sopasta saa ammennettua vielä jotain hyvää ja toimivaa :)

Toiseksi, haluan toteuttaa yhtä intohimoani ja ryhtyä taas kirjoittamaan tanssista. Olen aikaisemmin tehnyt myös tanssikriitikon ja -toimittajan töitä, joten tällainen tanssiaiheisen blogin pitäminen tuntuu luontevalta ja houkuttelevalta! Sormia oikein syyhyttää päästä naputtelemaan tekstejä - voin tunnustaa, että viime yönä pyörin sängyssäni ja kirjoitin mielessäni jo kymmenkunta huikean lennokasta, säkenöivää ja inspiroivaa postausta ;)

Kolmanneksi - ja ehkä tähän nyt kulminoituu kaikki - haluan jakaa omia kokemuksiani ja minulle kertynyttä tietotaitoa balettipedagogina. Se tieto ei ole mitään salatiedettä, jota tulisi tarkoin varjella, vaan se on tarkoitettu nimenomaan jaettavaksi. Olen itse oppinut paljon monilta eri opettajilta, jotka ovat auliisti jakaneet osaamistaan, ja haluan olla edelleen linkkinä tuon tiedon siirtämisessä ja jalostamisessa. Vain sillä konstilla baletti voi kehittyä ja pysyä elinvoimaisena! Samalla toivoisin oppivani itse lisää ja saavani uusia näkökulmia opettamiseen ja tunneilla tekemiseen.

(kuva Wikimedia)

Niinpä ajattelin, että yhdistämällä nämä kolme asiaa saan aikaiseksi blogin, josta on toivon mukaan iloa ja hyötyä niin tanssin harrastajille kuin ehkä jopa ammattilaisille tai sellaiseksi haluaville. Kenties saisin lukijoita innostumaan ajatustenvaihtoon ja voisimme pohtia yhdessä balettiin ja sen tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja haasteita. Syventäisimme yhdessä tietämystämme ja laajentaisimme näkemystämme!

Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan toimia minään besserwisserinä ja opettaa sormi pystyssä mikä on oikein ja mikä väärin. Minulla ei ole mitään valmiita vastauksia, enkä vielä 46-vuotiaana ja alalla 20 vuotta toimineenakaan tiedä baletista puoliakaan, joten tämä blogi ei voi toimia minään totuudentorvena tai vastausautomaattina. Mielelläni kuitenkin pohdin kanssanne asioita, jotka teitä askarruttavat ja tarvittaessa autan ja opastan parhaani mukaan, mikäli mieleenne nousee kysymyksiä. Tyhmiä kysymyksiä ei tarvitse pelätä, mutta minun olisi tyhmää luvata, että osaan antaa niihin yksioikoisia vastauksia ;)

Tämä blogi ei myöskään ole mikään tee-se-itse-balleriina-itsestäsi-vartissa-ohjeistus. Tanssijaksi ei ryhdytä kirjekurssia käymällä, mutta olisipa ihanaa, jos osaisin sanoa jotain sellaista, josta joku saisi ekstrapotkua treeneihinsä tai joku toinen innostuisi palaamaan lapsuutensa harrastuksen pariin... Se jää nähtäväksi!

Oma polkuni tanssipedagogiksi ei ole ollut se aivan tavanomainen, mutta onnekseni minua on aina siunattu liudalla loistavia ja innostavia opettajia. Sellainen olen halunnut olla myös omille oppilailleni, ja sitä innostusta haluan jakaa myös täällä!

Olkaa sydämellisesti tervetulleita tanssimaan kanssani!


Révérence - Balettitunnin alussa ja lopussa suoritettava niiaus tai kumarrus, jolla tervehditään ja kiitetään opettajaa ja mahdollista säestäjää.


4 kommenttia:

Rixu kirjoitti...

Erittäin mielenkiintoinen bloginaloitus! Kiitos tästä, liityn vakiolukijaksi :).

Hanna Renvall kirjoitti...

Kiitos, Rixu :)

Tämä alku on vain hieman hankalaa blogin ulkoasun ja asetusten kanssa säätäessä, mutta jospa tästä pian pääsisi vauhtiin! Lääh ja puuh...

Ja huom kaikki: Rixulla on myös uusi kiinnostava blogi aikuisbalettia aloittelevan harrastajan näkökulmasta, käykäähän lukemassa Puuteriunelmia, linkki löytyy noista lukemistani blogeista sivun vasemmasta reunasta!

Heidi kirjoitti...

Sun blogi sai kyllä heti mun mielenkiinnon osakseen! On tosi mielenkiintoista lukea kokeneemman tanssijan blogia, kun on tottunut siihen, että Suomessa tanssiblogeja pyörittää henkilöt, jotka ovat juuri ja juuri täysikäisiä.
Sulla on erilainen näkökulma asiaan, ja innolla odotan lisää tulevia postauksia! :)

-Heidi

Hanna Renvall kirjoitti...

Kiitos, Heidi, ja tervetuloa lukijaksi! :) Kiva kuulla, että blogi herättää kiinnostusta - toivottavasti pystyn tarjoamaan sitä uutta näkökulmaa, jolle olisi kysyntää!